ERC-MES ha preguntat al govern de Girona per què va optar per un mètode «discrecional» per escollir la nova directora de la Fira, l'exregidora i exsenadora Coralí Cunyat (CiU), i no va recórrer a la persona que havia quedat segona en el concurs organitzat l'any 2013. En aquell moment, la guanyadora va ser Marta Plasencia, que només va estar sis mesos en el càrrec, ja que no va superar el període de prova. Des de llavors, la plaça havia estat vacant fins que fa poques setmanes el Comitè Executiu va nomenar Cunyat com a nova responsable de la Fira i també de l'Auditori-Palau de Congressos. L'alcalde, Carles Puigdemont (CiU), va explicar que s'ha optat per aquest sistema perquè es va comprovar que l'anterior no havia donat bons resultats.

En el ple del passat dilluns, el regidor republicà Martí Terés va recordar que després de la marxa d'Anna Albar, que havia estat la directora de la Fira durant onze anys, es va convocar un concurs públic per cobrir la plaça. En total, s'hi van presentar sis candidats. L'escollida va ser Marta Plasencia, que tenia una llarga trajectòria en els departaments d'operacions i màrqueting d'empreses internacionals, i que fins i tot comptava amb la seva pròpia consultoria, però que mai havia treballat a Girona. Plasencia va prendre posessió del seu càrrec al novembre de 2013 però al cap de sis mesos, al maig de 2014, se li va rescindir el contracte perquè, segons el Comitè Executiu de la Fira, no havia complert les expectatives.

Des de llavors, la plaça havia estat vacant, tot i que durant la passada campanya electoral Puigdemont ja va anunciar que, si CiU tornava a governar, nomenaria Cunyat directora de la Fira i de l'Auditori-Palau de Congressos. El nomenament es va fer efectiu fa poques setmanes.

Davant d'aquesta situació, ERC-MES ha volgut saber per què s'ha seguit «un procés molt més discrecional» i no s'ha optat per un procediment molt més habitual com ara recórrer a la llista de candidats que, per ordre de puntuació, van superar el procés selectiu.

El perfil «idoni»

Puigdemont va respondre que s'ha decidit canviar el sistema perquè es va comprovar que el procediment anterior «no havia donat els resultats esperats». Per això, i en un moment en què el govern volia potenciar tant la Fira com l'Auditori-Palau de Congressos, es va decidir nomenat Cunyat perquè «és un perfil idoni per a aquesta nova etapa a les dues institucions».

Cunyat s'incorporarà a temps complet al mes de gener, tot i que durant aquest mes i el següent ja treballarà en el pressupost de 2016. La nova directora coneix bé el funcionament dels dos organismes, ja que va ser regidora de Turisme. A més, durant molts anys es va dedicar professionalment al sector del turisme, treballant com a consultora i reponsable de màrqueting.