El centre cívic del Barri Vell acollirà les «Càpsules de Ciència»

18.11.2015 | 06:30

El centre cívic del Barri Vell-Mercadal serà l'escenari de les Càpsules de Ciència, un cicle de xerrades que tenen l'objectiu d'acostar la recerca a la ciutadania i fomentar la cultura científica. D'aquesta manera, es tractaran temes com la neurociència, el turisme i les ciutats intel·ligents, la criptografia i els ordinadors quàntics, l'alerta de la Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre la carn vermella i la «febre» de córrer.
L'activitat estarà organitzada conjuntament entre "mnium Cultural, la Universitat de Girona i el diari Ara, i tindrà lloc cada tercer dijous de mes, des del novembre fins a l'abril de l'any vinent, a les set de la tarda. Les sessions giraran a l'entorn d'un fet d'actualitat, un estudi innovador o un tema de fons, i hi participaran alguns científics de prestigi de la Universitat. La primera sessió anirà a càrrec del degà de la facultat de Medicina, Joan San.
Les «càpsules» alternaran dos formats diferents:?20 minuts de ciència, en què els científics parlaran durant vint minuts i després hi haurà un debat, i Converses amb, en què dos científics procedents de diferents disciplines parlaran sobre un mateix tema en presència d'un moderador.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema