El PSC i la CUP proposen que l'elaboració del futur Pla Especial de Sant Narcís sorgeixi d'una comissió ciutadana. Aquesta és la principal iniciativa que presentaran a la resta de forces en el ple del proper dilluns, en què es debatran les necessitats del barri.

Segons els dos partits, aquesta Comissió Ciutadana hauria de comptar amb representants de totes les entitats i associacions vinculades al barri, tots els grups municipals i els tècnics de les àrres implicades: urbanisme, mobilitat, promoció econòmica, participació ciutadana, educació, cultura i serveis socials. Aquesta comissió hauria de servir per fer la diagnosi tant de la situació actual com de les necessitats en diversos àmbits.

A partir d'aquí, creuen que el pla integral ha de recollir totes les accions que sorgeixin d'aquest procés i haurà d'incloure tant el calendari d'execució com un pressupost detallat de les partides pressupostàries assignades a cada acció, així com l'àrea responsable de la seva execució. El pla, segons proposa l'acord, haurà d'estar acabat abans que s'acabi el 2016 i la seva elaboració haurà de ser el màxim d'inclusiva possible. Abans de la seva aprovació definitiva, s'hauria d'obrir un període d'informació ciutadana i al·legacions que resoldria la Comissió Ciutadana. Finalment, una consulta popular hauria de servir per donar-li el vistiplau definitiu.

Els dos partits també presentaran una segona proposta d'acord a propòsit de les inconveniències de la construcció del TAV, tot reclamant un acte de reconeixement públic als veïns. A més, també reclamaran que el pla d'autoprotecció estigui aprovat abans de la primavera de 2016 i que es faci un seguiment exhaustiu de les obres de la llosa.