L'Audiència Provincial de Girona ha jutjat aquest dimecres un jove que s'enfronta a 10 anys de presó per intentar assassinar un home d'una ganivetada a Girona el 10 de juny del 2011. La fiscal creu que el processat César Andrés Moreno va apunyalar la víctima després d'una baralla en la qual també hi va participar tres acusats més. Un d'aquests darrers ja ha mort però per als altres dos, Brian Andrés Pastrana i Mateo Orozco, el ministeri públic demana dos anys i mig de presó per haver esbatussat el germà de la víctima. Les defenses demanen l'absolució dels seus clients i sostenen que, en la confusió d'una baralla multitudinària, van acabar acusats joves que no van tenir-hi res a veure.

Segons la fiscalia, els processats van agredir dos germans al carrer Bassegoda de Girona. Cap a les onze de la nit una de les víctimes tornava a casa seva i prop de l'edifici on vivia, en un portal, hi havia el grup dels acusats que estaven bevent alcohol i fent gresca.

De les manifestacions realitzades ahir durant el judici es desprén que l'home va recriminar als joves que estaven embrutant i fent fressa i en aquell moment va començar una discussió entre ells.

La fiscal manté que, durant la baralla, els processats van donar un cop de puny a la víctima i també li van trencar una ampolla de vidre al cap. Aleshores, el germà de la víctima va veure la disputa per la finestra de casa i va baixar a ajudar-lo. En aquest punt, la baralla es va aturar però quan els dos germans es van girar d'esquenes per marxar del lloc de la trifulga César Moreno, segons el relat de fets del fiscal, se li va apropar per darrere i li va enfonsar una navalla al tòrax.

La víctima va haver ser intervinguda d'urgència al Trueta perquè la ganivetada li va seccionar una artèria i li va perforar el pulmó. Els metges forenses indiquen que l'home hauria mort en unes hores si no hagués rebut atenció mèdica.

Durant el judici d'ahir, els tres acusats van negar haver intervingut en la baralla i en l'apunyalament. Tots asseguren que van veure la disputa un cop començada i que, com a molt, van intervenir per intentar separar els que s'estaven barallant, que eren l'acusat que ha mort i una de les víctimes. És per aquesta raó que les defenses demanen que els absolguin i ressalten que, en la confusió de la baralla multitudinària, van acabar detenint i atribuint per error agressions a joves que no havien participat en les agressions.

Els acusats van assenyalar que l'únic processat que van veure amb sang a la roba és, precisament, el que no ha pogut ser jutjat perquè és mort. Els testimonis dels veïns tampoc tampoc van poder aportar massa llum al cas perquè van resultar contradictoris i cadascun atribueix l'agressió a processats diferents o, fins i tot, a un dels que va acabar exculpat durant la investigació judicial. Un veí va identificat César Moreno com el jove que ell va assenyalar quan fugia i que un agent de la Guàrdia Civil fora de servei va interceptar i entregar a la Policia Municipal. En canvi, el jove detingut per aquesta intervenció policial no va ser Moreno. El judici ha quedat vist per a sentència.