El ple de Girona va aprovar ahir part d'una moció del PSC per fer diverses millores en el transport urbà que inclou, entre altres, la creació d'una línia d'autobús universitària que connecti tots els emplaçaments on hi ha estudis universitaris, tant a Girona com a Salt. Aquesta línia inclouria el campus de Montilivi, les places Ferrater i Mora i Sant Domènec i el carrer Emili Grahit. La proposta es va apovar malgrat que l'equip de govern (CiU) hi va votar en contra i ERC-MES es va abstenir. En canvi, CUP, PP, Ciutadans i els propis socialistes hi van votar a favor.

La moció socialista inclou diverses propostes. Per exemple, es va aprovar augmentar la freqüència de pas de l'autobús els caps de setmana i festius, i a les línies 6, 8 i 10 modificar les freqüències perquè passin cada quinze minuts. A més, es demana que s'unifiquin les aplicacions de Teisa i Giron perquè es puguin consultar totes les línies en un mateix aplicatiu, i enviar el carnet T12 al domicili a centres educatius de tots els menors d'entre 4 i 10 anys que ara no el ?tinguin. En canvi, el ple va rebutjar la proposta de crear el carnet de bus +65 per a les persones jubilades que no superin la pensió mitjana de 1.097,73 euros mensuals. El regidor de Mobilitat, Joan Alcalà, va acusar el PSC de presentar una «moció-trampa», ja que molts d'aquests temes ja els està treballant l'equip de govern i s'estan tractant a la taula de Mobilitat. És per això que CiU va votar en contra en tots els punts.

D'altra banda, el ple també va aprovar per unanimitat, a proposta d'ERC, un ajut de 140 euros mensuals per ajudar aquelles famílies que tenen un lloguer social però que, malgrat això, no arriben a poder pagar-lo. De moment s'hi destinarà una partida de 100.000 euros, tot i que si cal podrà ser ampliada.

En canvi, la moció del PP per reclamar a la Generalitat el pagament dels 7 milions de deute que té amb la ciutat no va aconseguir prosperar, ja que la majoria de partits la van trobar electoralista perquè no incloïa el deute que també té l'Estat amb les comarques gironines.