L'Ajuntament de Girona ja ha creat la Comissió del Nomenclàtor que va reclamar la CUP a través d'una moció aquest estiu. Aquest equip de treball serà l'encarregat d'assessorar sobre les propostes de noms per als nous carrers i també sobre els possibles canvi. A més, també s'assegurarà que vetlli per avançar cap a la paritat de gènere en el nomenclàtor de la ciutat.

La comissió està formada per l'alcalde, Carles Puigdemont, la regidora d'Hisenda i Sostenibilitat, Maria Àngels Planas, i la regidora d'Urbanisme, Marta Madrenas, a banda dels representants dels diferents grups municipals. A més, també es convidarà a formar-ne part a representants de la Universitat de Girona, la Federació d'Associacions de Veïns, l'Institut d'Estudis Gironins, els Amics de la Unesco de Girona, la Xarxa de Dones, el gerent de l'Ajuntament, el cap d'àrea d'Urbanisme i Activitats, el director de l'Arxiu Històric, un tècnic del Servei d'Estadística i el cap de la Unitat Municipal d'Anàlisi del Territori (UMAT).

La CUP va presentar aquest estiu la moció tot recriminant a l'alcalde, Carles Puigemont (CiU), que hagués «incomplert» en dues ocasions el compromís d'iniciar una revisió del nomenclàtor de la ciutat.

El grup independentista va assenyalar que el primer incompliment procedia d'un acord verbal fet en el marc del ple municipal del juliol de 2014. La segona vegada, van indicar, corresponia a un acord del ple municipal de l'abril de 2015, en el marc d'una moció presentada per la Xarxa Dones Girona.

Eliminar noms del franquisme

En la moció aprovada aquest estiu, es demanava que com a molt tard durant el mes de setembre s'impulsés una comissió que proposi un revisió del nomenclàtor orientada, almenys, a rectificar el desequilibri actual entre els noms de carrers i places corresponents a homes i dones, i també a eliminar noms i cognoms vinculats al franquisme. De moment, el consistori ja ha posat fil a l'agulla, ja que la Comissió del Nomenclàtor es va aprovar per junta de govern el passat 25 de setembre.