Una trentena de veïns i empresaris de Mas Xigu s'han mobilitzat contra la instal·lació d'una nau de tractament reciclats no orgànics (per exemple, paper o metall) que l'empresa Trigi vol instal·lar en aquest polígon, tal com permet el Pla d'Ordenació Urbana. Els afectats s'han constituït en una plataforma i divendres tenen previst anar tots junts a l'Ajuntament a presentar al·legacions a la llicència. També es reuniran amb la regidora d'Urbanisme i Activitats, Marta Madrenas. El consistori assegura que les seves al·legacions es tindran en compte i que es mantindrà un diàleg obert.

Els veïns i empresaris denuncien que la nova nau es vol instal·lar en parcel·la propietat municipal situada prop de la comissaria de Mossos d'Esquadra. Tal i com explica el portaveu dels afectats, Jordi Pagès, Mas Xirgu és bàsicament una zona de serveis, on predomina el sector terciari, i la nova planta suposaria un projecte de gran indústria que comportaria males olors, contaminació visual en una zona de comerços i un augment substancial del trànsit. «No té sentit que instal·lin una nau així al mig del barri, perquè només servirà per degradar-lo i potser en el futur obrirà les portes a noves instal·lacions, com per exemple una incineradora», diu Pagès.

El representant dels afectats també lamenta la poca informació que han rebut per part de l'Ajuntament i el fet que el projecte es presentés en ple mes d'agost, quan tothom estava de vacances. En el seu escrit d'al·legacions, a més, demanaran que es rectifiqui el POUM, perquè consideren «una barbaritat legal inconcebible» que el pla permeti «la instal·lació al bell mig del barri d'indústries altament nocives, molestes, insalubres i perilloses» com depuradores, centrals d'energia elèctrica i incineradores, entre altres.