L'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona i l'Associació de Naturalistes de Girona han iniciat un projecte conjunt per combatre i donar a conèixer als futurs professionals de la restauració la problemàtica del malbaratament alimentari. Amb aquest objectiu, des de dilluns passat i fins demà, s'estan recollint dades relacionades amb els àpats no servits que es podrien destinar a diferents entitats socials per al seu aprofitament. Paral·lelament, als menjadors de l'Escola d'Hostaleria i Turisme, també es recullen dades sobre els aliments que els comensals es deixen al plat. La finalitat d'aquesta mesura és què els alumnes aprenguin a ajustar les racions que se serveixen (triades per ells mateixos en el cas del menjador self-service, i racions fixades en el cas del torn de menjador pedagògic i de clients) mostrant-los les quantitats de menjar que s'arriben a llençar.

Les conclusions extretes d'aquesta recollida de dades, s'exposaran en dues xerrades adreçades als alumnes de l'escola, els pròxims dies 23 i 25 de novembre, dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, en què es presentarà la informació sobre la problemàtica ambiental i social del malbaratament alimentari, i les xifres de malbaratament del centre contra les quals es vol executar un pla d'aprofitament.

Aquest projecte forma part d'una línia de treball de la campanya «La Manduca no caduca» per combatre el malbaratament alimentari dins el sector de la restauració. Per part de l'Escola, les activitats s'inclouen dins la programació d'actes de celebració del seu 50è aniversari.