Un total de 98 músics i grups han participat en el projecte «Girona, carrers de música», impulsat per l'Ajuntament de Girona el setembre de 2014. Això significa una mitjana de nou actuacions cada dia, 64 reserves setmanals i 275 de mensuals. Una setantena de participant han estat músics individuals, 35 grups i també n'han format part tres projectes formatius. El 87% dels músics que han participat en la iniciativa viuen a les comarques gironines. La majoria de les actuacions han estat de solistes amb guitarra i s'han concentrar a les dotze del migdia i les sis de la tarda dels divendres dissabtes a la Rambla, el passeig Canalejas i el carrer Santa Clara.

«Girona, carrers de música» va sorgir de la voluntat d'emplaçar els músics de carrer en determinats horaris i espais. Així, els músics, per poder actuar en un dels 21 punts que hi ha habilitats, primer s'han d'acreditar. Les actuacions tenen una durada d'una hora.

En xifres asbsolutes, des de setembre de 2014 fins a 31 d'octubre de 2015 s'han fet 3.734 reserves per poder actuar. El 75% es van concentrar en cinc espais: Rambla (766 reserves), Canalejas (588), carrer Santa Clara (565), Cul de la Lleona (425) i plaça Pompeu Fabra (432). A causa de l'alta afluència de peticions en algunes zones, es va reduir de 3 a 2 el nombre màxim de reserves setmanals per a músics a la Rambla i Santa Clara i es van crear nous escenaris, com el de la Devesa i els punts d'interpretació del Barri Vell.

Entre els artistes han predominat els cantautors clàssics (guitarra i veu), però també hi ha una força presència del hang i els instruments de percussió.