Els treballs de recuperació del marge dret de la llera del riu Ter començaran durant el primer trimestre de 2016, segons va confirmar el consistori gironí a Diari de Girona. Aquesta actuació forma part d'un dels projectes que els veïns del barri de Pedret van poder votar en els pressupostos participats de 2014 i al qual van assignar un import de 13.368,08 euros.

En concret, el projecte proposava condicionar el marge dret de la llera del Ter ubicat davant del carrer Palafrugell i millorar l'embarcador per recuperar-lo com a parc fluvial pel barri, unes actuacions que, després de passar diversos tràmits administratius, finalment podran començar d'aquí a uns mesos. L'altra proposta escollida pels veïns de la zona, consistent en la restauració de la capella del Pilar de Pedret, i al qual se li van assignar 14.104, 45 euros, ja s'està executant. En total, en els pressupostos participats de 2014, Pedret comptava amb 27.472,53 euros.

Ara només són cinc els projectes que encara no s'han executat dels prop de 50 que els gironins de 30 barris diferents van decidir que es portessin a terme en els pressupostos participats de 2014 i que afecten el Barri Vell, Vista Alegre-Pedreres, Sant Narcís, Sant Ponç i Vila-roja. Segons el web municipal, aquests projectes es troben en tràmits administratius menys el del Barri Vell -consistent en la instal·lació de càmeres de seguretat a la plaça Sant Domènec i a la plaça Ferrater i Mora- que es troba pendent d'instal·lació i el de Vila-roja -consistent en la instal·lació de tres càmeres de videovigilància al barri- que està pendent de resolució per part d'una altra administració.

Pel que fa a la proposta comuna dels barris de Carme-Vista Alegre i Pedreres-Fora Muralla, d'adaptar l'accés al passatge Picapedrers amb la instal·lació d'un ascensor, l'Ajuntament de Girona en va aprovar inicialment el projecte, redactat pels serveis tècnics municipals, a finals del mes de juliol passat. El pressupost per a aquesta actuació és d'aproximadament 120.000 euros tot i que s'espera que amb la licitació i l'adjudicació dels treballs, el preu de les obres pugui baixar. Aquests diners formen part dels pressupostos participats dels dos barris dels anys 2014 i 2015.