La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Girona, reunida ahir al migdia, va acordar, en una declaració conjunta, destinar 5.000 euros d'ajuda als camps de refugiats sahrauís com a mostra de suport a la catàstrofe humanitària que van patir després de les pluges torrencials patides el mes d'octubre. En la declaració, que va rebre el suport de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i dels portaveus de tots els grups municipals, es va establir destinar aquesta quantitat econòmica a través del Servei de Solidaritat i Cooperació a la campanya promoguda pel moviment solidari de Catalunya. Concretament, l'aportació es realitzarà a través de l'entitat vilanovina Acció Solidària amb el Sàhara que, juntament amb tot el que recapti, ho transferirà directament a la Mitja Lluna Roja Sahrauí (MLRS) per fer front a les necessitats de la població afectada o a la campanya que s'impulsi des del Fons Català de Cooperació.

A més a més, els portaveus dels grups municipals també van reclamar a l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i al Fons Català de Cooperació que ajudin a socórrer les víctimes i a reconstruir els campaments de refugiats que pateixen actualment una situació extrema. També van reclamar al Ministeri d'Assumptes Exteriors i de Cooperació del govern espanyol que ajudi el poble sahrauí en aquesta situació d'emergència.

Els campaments de refugiats sahrauís, situats al desert algerià de Tindouf, van patir l'efecte de pluges torrencials, acompanyades per intenses ratxes de vent, que hi van causar grans inundacions i importants pèrdues d'habitatges, aliments i equipaments. En un comunicat el dia 24 d'octubre la MLRS, informava que els seus equips van identificar més d'11.000 famílies que podrien haver perdut la seva casa o haima, això com també la petita reserva d'aliments de què disposaven, és a dir, una ració mensual per a 160.000 persones.