El grup ERC-MES vol que el govern gironí realitzi un «mapa d'equipaments i un estudi d'usos culturals amb visió metropolitana» en relació amb el projecte que pretén convertir l'antic cinema Modern en la seu del Centre d'Estudis de la Cançó a Girona o que vol ampliar el cinema Truffaut. Segons la formació municipal, aquesta acció permetria discernir «quines són les necessitats culturals de Girona i la seva àrea urbana i actuar en conseqüència». «És prioritària la definició de continguts al bastiment de continents» afirmava el grup d'esquerres en una nota de premsa.

Segons la portaveu d'ERC-MES, Maria Mercè Roca, el seu grup «veu bé» tant el projecte d'ampliació del cinema Truffaut amb una nova sala com la creació d'un espai d'ús annex al Teatre Municipal per poder facilitar l'assaig d'espectacles de teatre i dansa. Però tot i així, assegurava que «qualsevol decisió s'ha de supeditar al coneixement de les necessitats reals de la ciutat i la seva àrea urbana»

En aquest sentit, Roca va assenyalar que «els genera dubtes» la conversió de part de l'espai en el Centre d'Estudis de la Cançó per «la inconcreció de la proposta, la manca d'estratègia cultural de la mateixa i la poca relació que tindria aquest Centre amb la resta de l'edifici».

D'altra banda, la formació municipal tampoc «veu bé» el nom que el govern de la ciutat pretén donar-li a l'edifici, «Ateneu Centre Cultural» perquè opinen que «la naturalesa de l'espai i de les activitats que s'hi realitzaran no són pròpies del que es coneix popularment com a Ateneu». També van expressar dubtes en relació amb els accessos a l'edifici i a la dificultat d'introduir-hi components d'escenografia.

Prioritat pel govern gironí

Justament fa uns mesos, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va assegurar que el projecte de recuperació de l'Ateneu, on es vol ubicar el Centre d'Estudis de la Cançó, seguia sent prioritari per al govern gironí i que el consistori disposava -el mes d'agost- d'una «reserva» de 900.000 euros destinats a la rehabilitació d'aquest edifici ocupat per l'antic cinema Modern. «En l'anterior mandat ens vam comprometre a mantenir aquests diners intactes i ho hem mantingut» va assegurar Carles Puigdemont.