Mou-te en bici i l'associació de veïns de Sant Narcís Sud han demanat a l'Ajuntament de Girona millores en el nou carril bici del carrer Oviedo. Segons argumenten, es tracta d'un carril bici «inacabat», ja que permet anar des de Santa Eugènia fins a la plaça de Salt però allà s'acaba «sobtadament» davant d'una rotonda molt perillosa i el ciclista es veu obligat a passar per un supermercat. Per això, reclamen a l'Ajuntament que millori la connectivitat d'aquest carril bici, per tal d'incrementar-ne la seguretat. El regidor Mobilitat i Seguretat, Joan Alcalà, va explicar que aquest carril bici, en realitat, estava planificat per fer-se l'any 2016, però que el recent asfaltatge del carrer Oviedo va fer que decidissin avançar l'obra, de manera que per això «falten detalls».

La petició la van fer ahir durant la reunió de la Taula de Mobilitat, que reuneix l'Ajuntament amb associacions de veïns i entitats. Alcalà va explicar que el consistori segueix treballant per ampliar la xarxa de carrils bici, i que es destinaran 400.000 euros que han rebut de la taxa turística a fer projectes com el que connectarà Santa Eugènia amb el carrer Nou, un dels més reclamats pels ciclistes i que tindrà un cost d'uns 200.000 euros.

A més, també va indicar que el carril bici de sota el viaducte ja es troba en licitació, després que els permisos d'Adif s'endarrerissin més del previst. D'altra banda, el carril que connectarà Pedret i Sant Joan Bosco ja es troba en redacció i també s'està treballant en la connexió del Pont Major amb Campdorà. El responsable de Mobilitat també va indicar que la connexió ciclista a l'avinguda de França fins a l'entrada d'urgències de l'Hospital Josep Trueta serà aviat una realitat. Finalment, aquest mes s'obriran les dues noves estacions de Girocleta a Sant Narcís.