El ple de Salt va aprovar dilluns per unanimitat una moció per reclamar a la Generalitat la seva responsabilitat en el manteniment de les escoles bressol municipals. El text, presentat pel PSC, insta el Govern català a mantenir l'actual xarxa pública de llars d'infants municipals i li demana la restitució «immediata» de la partida pressupostària finalista per al finançament d'aquest servei públic. Segons assenyala el text, cal cobrir com a mínim el mòdul econòmic de 1.600 euros per plaça, funcionament i any, i comprometre's a augmentar-lo progressivament fins als 1.800.

La moció també demana a la Conselleria d'Ensenyament el restabliment dels pertinents convenis, segons el que estipula la Llei d'Educació de Catalunya, incorporant una estabilitat temporal i la corresponent clàusula de garantia en compliment dels compromisos de pagament per garantir la prestació del servei a les llars d'infants municipals.

Finalment, la moció també reclama a la Generalitat saber quina ha estat la destinació dels 139 milions d'euros dels exercicis de 2012, 2013 i 2014, anys en què la conselleria tenia assignada una partida finalista per aquests centres sense que s'executés cap via de finançament.