El concert que van oferir Els Catarres a La Copa, el passat dissabte 31 d'octubre, va aplegar més de 15.000 persones, sent l'acte més multitudinari de tota la programació de les Fires de Sant Narcís. Segons el balanç presentat ahir per l'Ajuntament de Girona, la seixantena d'actuacions musicals programades en set escenaris diferents i els tradicionals actes populars van ser les activitats que van atreure més públic en les Festes celebrades del 23 d'octubre a l'1 de novembre. Un altre dels concerts més concorreguts amb més de 10.000 assistents va ser el del primer divendres de Fires -24 d'octubre- amb les actuacions de Los Caligaris, Zoo i La Pegatina.

També relacionat amb l'àmbit musical i segons l'Ajuntament de Girona, l'envelat instal·lat a la plaça de Miquel de Palol va registrar el ple cada nit amb les actuacions de les diferents orquestres -Plateria, Maribel, La Principal de la Bisbal, Selvatana i Maravella- i es van consolidar espais com l'escenari de Sant Feliu- que va registrar el seu màxim el dijous 29 amb les actuacions dels DJ Cristian Varela, Dosem i Uner- o l'espai La Copeta.

Respecte als concerts de l'Auditori, el govern gironí va destacar el 85% d'ocupació del concert de Tots Sants del Cor Maragall, el 76% d'ocupació del concert de La Principal de la Bisbal el dia de Sant Narcís o la xifra del voltant del 70% d'ocupació dels concerts de la cantant israeliana Noa i de l'espectacle Guerra, d'Albert Pla, Fermín Muguruza i Refree.

Pel que fa als actes populars, el pregó a càrrec del periodista Jordi Bosch el divendres 23 i la diada castellera el diumenge 25 d'octubre van ser els més concorreguts -omplint la plaça del Vi- juntament amb el correfoc, la cantada d'havaneres a les escales de la Catedral, les cercaviles de gegants -especialment la del dia 23 d'octubre-, la pujada del pilar de 4 a la Catedral o la baixada d'andròmines pel riu Onyar.

Nombre de visitants

D'altra banda, l'Oficina de Turisme va registrar una xifra de visitants similar a la de l'any passat -2.112 consultes, un 1,8% més que el 2014- i els museus de la ciutat van rebre un volum de públic similar al de les darreres Fires amb més de 7.200 visites. Pel que fa a la xifra de visitants del refugi antiaeri del Jardí de la Infància, es va arribar als 531 visitants, pràcticament el doble que les Fires del 2014 amb 267 visites. «Estem molt satisfets de com han anat aquestes Fires. Després de l'èxit de participació de ?l'any passat, aquest any el repte era gran però l'hem superat amb nota. La qualitat i la diversitat de la programació ha estat molt ben acollida per la ciutadania» va afirmar la tinenta d'alcalde i regidora adjunta a l'Alcaldia de l'Ajuntament de Girona, Marta Madrenas, en un comunicat de premsa.