Centenars de persones es van congregar ahir al vespre a les escales de la Catedral per seguir la cantada d'havaneres i cançons populars del grup Terra Endins. El bon temps va propiciar una cantada d'allò més multitudinària i també solidària, ja que l'associació Duchenne Somriures Valents va recollir fons per ajudar l'hospital infantil Sant Joan de Déu en la recerca d'aquesta malaltia.

Després d'haver celebrat l'any passat el seu 40è aniversari, Terra Endins va voler demostrar que continua en plena forma. El concert va arrencar puntualment a un quart de vuit del vespre amb la presentació del grup, amb la coneguda estrofa «Som el grup Terra endins, que canta riu i somnia». I després de donar a conèixer l'associació Duchenne i la seva finalitat, el grup va arrencar amb Rosa dels Vents, de Ricard Viladesau, per continuar amb El abanico, una havanera, van explicar, «d'aquelles antigues, d'autor desconegut, que quan vam començar, l'any 1974, era de les que es cantaven en aquells temps».

A continuació va ser el moment d'un dels grans clàssics: L'envelat de Banyoles, un vals inspirat en la festa major de la ciutat veïna, que precisament també acaba de celebrar les seves festes. La peça és de Joaquim Pla i Dalmau amb arranjaments de Josep Viader.

Per tal que cada cantada sigui diferent, els membres del grup introdueixen variacions en el repertori. Ahir, per exemple, van voler recuperar La nit de l'Amor, d'Enric Morera, aprofitant que s'ha commemorat el centenari del seu naixement. Al llarg del vespre també van sonar Niu d'Amor, d'Antoni Mas, «una peça molt romàntica i bonica», amb arranjaments de Jaume Cristau, i Vestida de Nit, entre moltes altres peces.

El públic, fidel, assegut sobre uns coixins per evitar el fred de les escales de la Catedral, va seguir amb aplaudiments el concert, que va anar in crescendo a mesura que, cap al final, començaven a sonar les cançons més emblemàtiques, com El meu avi, La Bella Lola i, sobretot, Girona m'enamora, que va posar el colofó perfecte a l'acte.

Actualment, el grup Terra Endins està format per Miquel Llorenç (guitarra i veu tenor), Joan Vila (veu de tenor), Arseni Girbal (baríton), Narcís Palomeras (baix) i Jaume Cristau (contrabaix).