Flotar prou estona pel riu Onyar per poder arribar del Pont de Pedra fins al Cul de la Lleona. Aquest era l'objectiu de les 21 embarcacions que ahir van participar en la quarta edició de la baixada d'Andròmines per l'Onyar que organitzen els quatre agrupaments escoltes de la ciutat de Girona -AEiG Sant Narcís, AEiG Vista Alegre, AEiG Pare Claret i AEiG Joan Pons- amb motiu de les Fires de Sant Narcís.

Enguany, van participar en aquesta original carrera unes 150 persones procedents de diferents esplais i agrupacions escoltes del gironès, que van arribar a plaça Catalunya carregats amb bidons, fustes i tot el material necessari per armar les curioses barques. Com és habitual en aquesta trobada, alguns participants es van servir de l'actualitat a l'hora de dissenyar les seves originals andròmines com la que representava el Vol Gastronòmic -el restaurant que fins fa unes setmanes encara ocupava el pont de Pedra- o una altra que simulava un dels dracs de la sèrie Joc de trons.

D'altres, igual de treballades, simulaven un ring de boxa, una furgoneta o un vaixell pirata. El repte de totes i cadascuna d'elles, però, era aconseguir arribar fins al final d'una sola peça o almenys intentar-ho. "La barca l'hem fet en sis dies amb fusta, pales i bidons i l'únic que volem és que aguanti el pes" deia l'Aina Pagès de l'Esplai P.L. de Sarrià de Ter. "Sabem que l'andròmina que han fet els nens flota, que és el més important" explicava una de les organitzadores, Judit Sala, de l'AEiG Vista Alegre, qui afegia que, l'única finalitat de la baixada consisteix a "passar-ho bé". A més, com a novetat, en aquesta edició les entitats organitzadores van afegir un element sorpresa al recorregut per fer encara més divertida l'experiència. Des dels ponts de Pedra, Eiffel, de Sant Agustí i d'en Gómez, llançaven ànecs de plàstic que els "mariners" havien d'anar recollint.

Suport des dels ponts

Era en aquests mateixos ponts on desenes de persones animaven els joves a seguir endavant, mentre empenyien les "naus" per l'aigua marronosa de l'Onyar. "Avui tocava venir a veure com baixaven el riu i a donar suport. És la primera vegada que vinc i no sé pas si s'enfonsaran aviat o no" destacava Laura Tordera. "Ens fa molta il·lusió veure com un projecte nascut d'agrupaments escoltes acaba establint-se com a tradició de Fires a la ciutat" assenyalava Pere Cornellà mentre animava, sobretot, l'AEiG de Sant Narcís.

La primera barca a arribar al Cul de la Lleona va ser la del Cau de Salt, i a poc a poc van arribar la resta d'embarcacions -algunes més senceres que altres- amb tots els seus membres xops de dalt a baix. L'AEiG Puig de Frou de la Cellera de Ter va ser la que va recollir més ànecs, mentre que la més "currada" va ser pel drac de l'Esplai del Mercadal.