El ple extraordinari sobre el Pla Especial de Sant Narcís que han reclamat conjuntament el PSC i la CUP se celebrarà al llarg del mes de novembre, tot i que encara no hi ha data. Tal com estableix el reglament orgànic municipal (ROM), l'equip de govern (CiU) està obligat a celebrar la sessió en el termini màxim d'un mes.

PSC i CUP expliquen que han forçat aquest ple després de «múltiples incompliments per part de l'alcalde», que ara fa dos anys va anunciar la reactivació del pla.

A banda de la celebració del ple, PSC i CUP també han demanat una còpia del Pla Especial per poder-lo debatre amb tota la informació necessària i que es tinguin en compte els mecanismes de participació ciutadana que estableix el ROM. A més, han reclamat que totes les entitats i associacions de veïns i comerciants del barri tinguin garantida i regulada la seva intervenció en aquest ple si així ho desitgen.

El regidor d'Urbanisme en l'anterior mandat, Carles Ribas, ha explicat en diverses ocasions que l'objectiu del Pla era potenciar el barri com a «ciutat jardí» i repensar-lo després de l'arribada del TAV, que ha suposat un gran node de connexions.