El Festival de Cinema fantàstic i de terror de Girona,?Acocollona't, inaugurarà avui la seva cinquena edició, que mostrarà al públic gironí unes 400 produccions provinents -la gran majoria- d'arreu de l'Estat espanyol, però també de països com França, Estats Units, Mèxic, Corea del Nord o Noruega, entre altres. L'acte d'inauguració es farà a les nou del vespre als Cinemes Albèniz Plaça, on es projectaran sis curtmetratges no inclosos en el concurs oficial com Ninja Eliminator 4 (Mathieu Berthon), Ouija Filipina (Jordi Romero) o Pulsión sangrienta (Gerard Tusquellas), entre altres.

Serà demà, dissabte 31 d'octubre, quan es duran a terme dos dels plats forts del festival: l'acocoexprés i la Zombiewalk. La primera activitat, es realitzarà al Museu del Cinema i consistirà a filmar un curt d'uns 3 minuts de durada en només 24 hores. Respecte al segon acte, protagonitzat pels morts vivents, començarà a partir les quatre de la tarda a la plaça del Vi, on es farà un taller de maquillatge i on es muntarà un Photocall. Tot i això, no serà fins a les set de la tarda quan comenci la 4a marxa dels zombis pels diversos carrers de Girona.

D'altra banda, en el concurs oficial de curts, que arrencarà el pròxim dilluns, 2 de novembre i s'allargarà fins al dia 6 del mateix mes, hi participaran 45 peces oficials i es podran veure a partir de les nou del vespre als cinemes Albèniz. L'entrega de premis es farà el dia següent (7 de novembre) a les set del vespre a l'Auditori de la Mercè.