El PSC de Girona ha denunciat que el govern de CiU no ha presentat al·legacions al Pla de Gestió de la Conca Fluvial de Catalunya (2016-2021) de l'Agència Catalana de l'Aigua. Si ho hagués fet, diuen, els veïns de Mas Ramada i Vila-roja podrien tenir el pont sobre l'O?nyar i fer un carril bici des d'aquests barris fins al centre, tal com demanen les associacions de veïns. «Estic convençuda que l'equip de govern no té inconvenient que el pont que connectaria Vila-roja i Mas Ramada amb el Parc Científic i la Creueta es faci; per tant, entenc que no s'ha sol·licitat el finançament necessari per aquesta infraestructura assequible i necessària per oblit, fet que resulta del tot lamentable», ha indicat la portaveu socialista, Sílvia Paneque.

D'altra banda, el PSC alerta que, segons aquest Pla de gestió, es continuarà essent tolerant amb «l'incompliment constant del cabal mínim ecològic del Ter al seu pas per Girona». A més, critica que encara no s'hagin dut a terme accions concretes als quatre rius i la séquia Monar malgrat que ja s'ha anunciat diverses vegades.

Davant d'això, el PSC ha fet les seves pròpies propostes en matèria de rius: al Ter, tirar endavant les millores d'urgència compromeses a la Devesa i donar una continuïtat horitzontal entre Fontajau i el parc, posant especial cura a les seves ribes;?a l'Onyar, naturalitzar els entorns des de Vila-roja i Mas Ramada fins a la plaça Catalunya;?i a l'illa del Ter, fer-hi passeres visitables per a vianants.

També demanen que es refaci el Pont del Dimoni sobre el riu ?Güell i, al Galligants, recuperar-ne les fonts, ponts i memòria. Pel que fa a la séquia Monar, creuen que s'ha de posar en valor el patrimoni de les antigues centrals elèctriques.