La 2a Fira de la Cervesa Artesana i de restauració de Girona se celebrarà durant el cap de setmana de Sant Jordi -del 22 al 24 d'abril- i hi participaran exclusivament cervesers provinents de la demarcació gironina. Així ho va avançar ahir el president de l'Associació de Bars i Restaurants de la plaça de la Independència, Xavier Presas, qui va destacar que encara «no se sap» quantes parades hi haurà en aquesta nova cita.

La primera edició de la fira va tenir lloc del 26 al 28 de setembre de 2014, motiu pel qual alguns gironins rumorejaven que enguany ja no se celebraria. «Aquest any vam decidir posposar-ho per diversos motius, però principalment perquè volíem esperar que fes més bon temps» va assenyalar Presas. El president de l'entitat organitzadora també va remarcar que, tot i que encara no «poden confirmar» quants participants tindrà aquesta segona fira, sí que seran tots productors de cervesa artesana de la demarcació gironina. Alguns dels participants de l'edició anterior van ser: La Brava de Sant Feliu de Guíxols, Poch's de Castellfollit de la Roca, Gavarra de Cassà de la Selva, Whym de Girona, Cervesart de Santa Coloma de Farners, així com de diversos productors de cervesa de Barcelona com Birra08, Capfoguer o CESC i de Lleida com la Seelen.

Els organitzadors també van assenyalar que per als tastets s'emprarà el mateix sistema de tiquets que ja s'utilitza en la fira Tocs de Vi i que consisteix en la compra de tiquets que es poden canviar per les begudes o per menjar. Respecte a l'horari -de sis de la tarda fins a les dotze de nit- i els preus - 1 o 2 euros per la cervesa i 5 euros per a quatre vals de menjar- «segurament» es mantindran iguals. A més, com ja és habitual en aquest tipus de cites, la fira també comptarà amb estands dels bars i restaurants de la plaça que oferiran degustacions gastronòmiques.