La CUP de Girona ha demanat un model de Fires «més participatiu i descentralitzat». El grup independentista veu necessari que l'Ajuntament posi a debat de la ciutadania i de les entitats el model de festa major, per tal de «corregir les mancances actuals». Segons la seva portaveu, Laia Pèlach, «cal implicar de manera efectiva els agents culturals, juvenils i associatius gironins en la definició del model de Fires».

Per una banda, la CUP vol que es creï un espai permanent de coordinació entre entitats i consistori per tal de garantir el protagonisme del teixit associatiu en la programació i el desenvolupament de les Fires. Igualment, els independentistes demanen que es donin més facilitats a les associacions a l'hora d'organitzar els actes de Fires, amb l'objectiu de «diversificar i potenciar el caràcter popular de la festa». A més, la CUP defensa que cal seguir amb el procés de descentralització de les Fires que s'ha anat fent en els darrers temps.

Respecte a les barraques de la Copa, la CUP reclama que «s'aixequi el veto» que pateixen algunes entitats de caràcter polític i sindical, ja que CiU va decidir que només les entitats arrelades a la ciutat hi podien participar. De la mateixa manera, el grup independentista defensa aquest espai davant «els intents constants d'estigmatitzar-lo i criminalitzar-lo per part dels sectors conservadors de la ciutat», i aplaudeix el procés de diversificació que en els darrers anys ha emprès la Comissió de la Copa, amb la programació d'activitats diürnes com la Copeta o el concurs d'arrossos de barraques.

Finalment, demanen a les administracions que comprovin si són certs els casos d'explotació laboral a la zona de les atraccions, tal com s'ha denunciat.