El programa formatiu Aprendre d'Emprendre, impulsat per la Fundació Princesa de Girona i impartit per la Fundació Trilema, arribarà enguany a més de 300 professors de Madrid, Barcelona, Las Palmas, Tenerife, Múrcia i Sevilla. Es tracta d'un programa gratuït i inclou tres jornades de formació presencials, una trobada de Bones Pràctiques i l'elaboració d'un projecte d'emprenedoria en el centre educatiu. Segons indica la Fundació, amb aquests projectes els alumnes desenvolupen qualitats com la creativitat, la confiança en ells mateixos, el lideratge, l'acceptació del fracàs o el treball en equip.

Aquest programa educatiu permet que cada any més de 10.000 alumnes de totes les edats desenvolupin la competència d'aprendre a emprendre a l'aula gràcies a la formació que reben els seus professors. A través de metodologies actives, amb un enfocament transversal i utilitzant totes les àrees curriculars ordinàries (com les llengües, matemàtiques o ciències, entre altres), els docents reben les claus per treballar qualitats com la creativitat, la disposició positiva a la innovació i el canvi o l'acceptació del fracàs. Segons la Fundació, aquestes són actituds indispensables per entrenar la competència emprenedora des de les primeres edats escolars.

El programa és gratuït i s'adreça a mestres d'educació infantil, primària, secundària, formació professional i batxillerat, així com líders de projectes i directors de centres.