Girona acollirà dissabte el primer Congrés Internacional d'Enoturisme de Catalunya, amb l'objectiu d'oferir als assistents una formació de qualitat amb ponents de diferents àmbits: des de cellers fins a agències de turisme especialitzades, museus del vi i la Facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, entre altres. L'esdeveniment, organitzat per Mestres Tastavins i Cellers de Cataluna, també vol servir com a plataforma de networking, màrketing i vendes. La jornada, que tindrà lloc a l'Espai Caixa de la plaça Poeta Marquina, està dirigit a directius, gerents, responsables de marketing o comunicació, enòlegs, sommeliers, propietaris de cellers o qualsevol persona interessada en el món de l'enoturisme.

El primer ponent en participar-hi serà Josep Roca, sommellier d'El Celler de Can Roca, que parlarà de La creativitat i l'enoturisme. Tot seguit, el sociòleg Lluís Tolosa parlarà dels punts forts de l'enoturisme a Catalunya, mentre que el president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, donarà a conèixer la D.O. Cava. Tot seguit, Montserrat Nadal, professora de la universitat Rovira i Virgili, explicarà quines són les diferents varietats de vinyes i la seva relació amb el paisatge.

Després d'una pausa en què s'oferirà un tast de vins, una membre de l'Embaixada d'Espanya a Londres parlarà de les potencialitats de l'enoturisme més enllà de les nostres fronteres. Tot seguit, el propietari de les Bodegues Oliver Conti, Xavier Oliver, oferirà la xerrada L'Enoturisme: una experiència única?, i el representants de la Catalunya Nord parlaran de les rutes dels vins al Rosselló. L'autor del llibre Vinos naturales en España, Joan Gómez, oferirà la reflexió L'enoturisme i els vins natuals: una paradoxa?, i durant l'hora de dinar es farà un tast de vins de diferents D.O.

A la tarda, l'advocada Marta Jesús Parra parlarà de l'enoturisme i la legislació laboral, Anna Castillo (Celler Abadal) parlarà dels projectes enoturístics de la seva empresa i el director general de la fàbrica del suro Oller, Joan Puig, donarà a conèixer l'aportació del món del suro a l'enoturisme. La periodista Ruth Troyano agafarà el relleu per parlar de «l'enocomunicació», i els socis de la consultora Fs Wines, Eduardo Flo i Àlex Solé, debatran sobre imatge i negoci. Finalment, el gerent de Cava Emotions, Miquel Herrero, parlarà del potencial internacional que té l'enoturisme.

La cloenda està prevista de cares a les set de la tarda, aproximadament.