En Joan Benítez confessa que té "ADN Bell-lloc". El seu pare, que es diu com ell, en va ser professor, ell hi va estudiar entre el 1983 i el 1995 i ara no només hi porta els seus fills, sinó que forma part de l'AMPA. Benítez creu que, òbviament, les noves tecnologies han canviat els mètodes d'ensenyament, però assegura que l'essència del centre es manté, amb la família i la qualitat del professorat com a pilars de l'educació. A més, defensa que no es tracta d'una escola elitista: "Tot i que està fundada per l'Opus Dei, és concertada i aquí hi ha alumnes de tot tipus, que tenen una llibertat absoluta. Està oberta a tothom. Hi ha pares que hi porten els seus fills per la vessant acadèmica, no espiritual, però al cap i a la fi se'ls inculquen uns valors que els serviran per tot la vida", assenyala.

El seu pare, Joan Benítez, va ser professor del Bell-lloc durant gairebé quaranta anys, de manera que a ell no se li va fer gens estrany entrar a l'escola quan tot just tenia cinc anys. Allà hi va fer tota la seva formació acadèmica, fins que als divuit va anar a la Universitat de Navarra.

De la seva època d'estudiant en recorda especialment les activitats esportives. Ell practicava handbol amb els amics, esport que les noves generacions han substituït pel futbol. I no trobaven a faltar les nenes? "En realitat, no. És com l'esport: oi que hi ha bàsquet masculí i femení, per exemple? És una realitat que som diferents, tenim diferents maneres de fer, interssos diferents... i en la vessant acadèmica, encara està més justificat. Tots els ensenyaments són vàlids, però l'educació diferenciada permet una atenció més individualitzada", explica.

Com que ell estava satisfet amb l'escola, va trobar "lògic" portar-hi els seus fills. I ara li toca involucrar-s'hi com a pare, ja que la família juga un paper preponderant al Bell-lloc. "El contacte pare-professor és constant, i també amb el preceptor. Hi ha un gran feedback i això s'agraeix", assenyala. Tot plegat li ha permès veure, per exemple, com ha evolucionat l'escola a nivell educatiu. "A la meva època no s'apostava gaire per l'anglès, però ara sí. El meu fill arriba a casa i diu: papa, avui hem fet science. Se'ls inculca l'anglès des de petits", indica.

Un altre canvi evident és l'ús de les noves tecnologies. "Els nens fan servir l'ordinador, l'Ipad... però bé, l'orientació acadèmica és la mateixa, i la formació cristiana i espiritual també", indica Benítez. El més important, per a ell, és que els infants "surtin bones persones i preparats per a la vida".