Maridar cerveses artesanes gironines amb gastronomia internacional i donar a conèixer els petits productors a un nou públic. Aquesta és la proposta del Local beer&global food, el primer mercat dedicat a la cervesa artesana de Girona, que se celebrarà estacionalment i que es va presentar ahir als Jardins de la Mercè, on s'estrenarà el pròxim diumenge, 18 d'octubre. "Volíem donar un espai als productors locals d'aquest tipus de cervesa i apropar-la a la vegada, a un públic que no n'és consumidor habitual" va explicar ahir un dels seus impulsors, Ricard Dalmau, de Penúltima Brothers. "A Girona, hi ha molta cultura relacionada amb el món del vi artesà, però això no passa amb la cervesa. I la diferència qualitativa entre la comercial i l'artesanal és enorme" afegia el seu soci, Nacho Alcolea.

En aquesta primera mostra, d'accés gratuït i dirigida a un públic familiar, s'hi presentaran els productes de tardor de les cerveseres gironines Moska i Picocervesera; Poch's, de Castellfollit de la Roca; Popaire, de Blanes; Selvaseria, de Vidreres i Kerunta, de Girona, així com també les cerveseres de Terrassa convidades, Cervesa Plau i Quaff Brewery. A més, els assistents podran gaudir de tasts de gastronomia internacional -mexicana, marroquina, hindú o mediterrània- cuinats per restaurants locals, dues actuacions musicals - Tokaji Quartet i Black Kiss- i quatre xerrades al voltant de la cervesa pronunciades per especialistes i professionals del sector. "La pròxima mostra -la d'hivern- segurament es farà el mes de febrer" va remarcar Dalmau.

Mercadillu Secret

El Local beer&Global food serà la primera estació del Mercadillu Secret, una nova iniciativa impulsada per Els Jardins de la Mercè que es desenvoluparà amb una periodicitat mensual, i agruparà mercats específics dedicats al vi, l'artesania, el disseny i l'erotisme, entre d'altres. "Cada any per Nadal, als Jardins de la Mercè fèiem un mercat d'artesans que tenia molt d'èxit. Per això se'ns va acudir repetir-ho cada mes per temàtiques" va especificar el portaveu del local, Jordi Pigem.