El ple de Girona va aprovar dilluns una moció del PSC sobre transparència i bon govern. CiU i PP hi van votar en contra, perquè van considerar que la gran majoria de peticions que es feien ja s'estan portant a terme. La resta de partits (ERC-MES, CUP, PSC i C's) hi van votar a favor, de manera que es va tirar endavant. El text demana, entre altres, que es publiqui al web del govern obert l'adjudicació de contractes menors tot detallant els imports i adjudicataris, la relació dels llocs de treball i les seves retribucions i el pla estratègic del govern amb l'avaluació anual del seu grau de compliment.

L'alcalde, Carles Puigdemont, va defensar que «s'ha de reconèixer» l'esforç del govern en matèria de transparència, «ja que en cap cas es partia de zero». I és que, tot ajustant-se a la llei de la transparència, l'Ajuntament ha anat penjant en els darrers anys cada cop més informació al web municipal. Per això, no va donar suport a la moció, en considerar-la oportunista. El PP també hi va votar en contra i va defensar l'actuació del govern en aquesta matèria.

L'oposició, tanmateix, va considerar que les mesures adoptades són del tot insuficients. A banda del PSC, la CUP també es va mostrar especialment crítica, tot recordant que l'últim informe de Transparencia Internacional va assenyalar que l'Ajuntament havia empitjorat resultats i va qualificar les millores del govern d'«accions propagandístiques que responen més a qüestions d'imatge que a una voluntat real».