Semblava que el govern de Girona (CDC) ho havia de tenir més fàcil que mai per aprovar les ordenances fiscals de 2016. En feia prou amb un acord amb ERC-MES per poder tirar-les endavant, i tot feia pensar que seria factible, a causa del pacte que tenen al Parlament. Però no. Esquerra està en desacord amb algunes de les principals modificacions previstes, com el pagament de dos euros per aparcar la Copa i l'exempció de taxes per a rodatges i sessions fotogràfiques, i Convergència tampoc li ha acceptat algunes de les seves propostes, com la rebaixa progressiva de l'IBI o la progressivitat en el pagament de les escombraries. Per això, els republicans s'han negat a donar suport a les ordenances, igual que han fet la resta de partits. Així doncs, si no s'arriba a un acord d'última hora, el ple de l'Ajuntament haurà de votar una a una les ordenances que es vulguin modificar, ja que d'aquesta manera CDC preveu poder tirar endavant, com a mínim, algunes de les mesures.

Malgrat que, en línies generals, el govern de Convergència ha congelat la majoria d'impostos i taxes, algunes de les noves mesures han generat polèmica. Per exemple, proposen que l'exempció de les taxes per als rodatges i sessions fotogràfiques que es facin a la ciutat. Aquesta és una mesura que la CUP ha criticat i que ara també topa amb l'oposició d'ERC, que considera que no ha de ser una norma generalitzada, sinó que s'ha d'estudiar cas per cas i valorar si el rodatge és positiu per a la ciutat. A més, creuen que l'exempció de les taxes minva el poder negociador de l'Ajuntament davant les productores que vulguin rodar a la ciutat, ja que a canvi es podrien aconseguir contraprestacions beneficioses.

ERC-MES tampoc està d'acord amb la qualificació d'aparcaments de "llarga durada", fet que obre la porta al pagament de dos euros diaris per estacionar a la Copa. Aquesta mesura ha estat criticada per tots els partits de l'oposició -Ciutadans, per exemple, la qualifica de merament "recaptatòria"- i els republicans la troben "improvisada". Segons ERC, primer cap fer una proposta "clara i consensuada" per als aparcaments de la ciutat i després debatre si cal fer pagar o no per deixar el cotxe a la Copa.

Finalment, l'altre punt de desacord és el manteniment de l'IBI, quan en realitat es podria haver rebaixat un 10%. Tots els altres partits, i molt especialment el PSC, han criticat aquesta mesura, de manera que tots s'han negat a donar-hi suport. Els republicans creuen "injust" que els ciutadans de Girona hagin de seguir pagant aquest 10% que en principi havia de ser provisional, i per això demanen que es vagi reduint de forma progressiva un 2,5% anual durant quatre exercicis.

D'altra banda, ERC demana que s'introdueixi la progressivitat fiscal en la taxa d'escombraries, tal com reclamen també el PSC i la CUP, que s'introdueixi una bonificació en la taxa de serveis de control i tinença d'animals per a aquells propietaris de gossos procedents de la gossera.

Davant la manca de suport, i per no haver de continuar amb les mateixes ordenances de 2015, CDC ha optat per votar una a una les modificacions de les fiscals en el proper ple, que s'ha de celebrar demà.