La 54a Fira de Mostres de Girona augmentarà un 22% la superfície coberta d'exposició i inclourà un espai exclusiu per a franquícies. D'aquesta manera, al primer pis del Palau de Fires hi haurà un punt de trobada des d'on s'assessorarà tant els emprenedors que vulguin obrir negoci sota aquesta fórmula, com les empreses que s'interessin per expandir-se a través d'aquest model. El certamen tindrà aquest 2015 un total de 383 expositors -una xifra similar a l'any passat- i ocuparà més de 45.000 metres quadrats, repartits entre el palau, les carpes exteriors i la Devesa. Durarà cinc dies, del 28 d'octubre a l'1 de novembre, i tindrà per lema Compartint negoci, fent xarxa.

La Fira de Mostres tornarà a mostrar aquest any el múscul del teixit econòmic i empresarial gironí. L'aparador multisectorial més gran de la demarcació, que aquest 2015 ja arriba a la 54a edició, no es queda només en l'apartat d'exposició. Durant els cinc dies, el certamen tornarà a ser una plataforma de negoci que posarà en contacte empreses, compradors i visitants. Al llarg dels més dels seus 45.000 metres quadrats, la fira tornarà a aixoplugar nombrosos sectors. Hi seran representats els d'alimentació, decoració, construcció, industrial, motor, serveis, oci, turisme, tecnologia i mascotes. La Fira es complementarà amb presentacions de serveis i productes, jornades, exhibicions, xerrades i concursos. Com a novetat, i també com a reflex del pes que han anat adquirint aquests darrers anys, la fira inclourà un espai per a franquícies. Així, s'oferirà als assistents un punt de trobada per assessorar tant els emprenedors que vulguin crear una franquícia com les empreses que pensin que el seu model pot ser franquiciat.

Una altra de les novetats serà el #FiraHub, un nou espai polivalent que vol fomentar la creativitat dels més menuts i el talent d'artistes emergents. Combinarà gastronomia, art i música, i estarà situat al nivell 2 del Palau de Fires, amb un espai de 300 metres quadrats. El format de #FiraHub serà obert, per combinar actes amb un esperit innovador i distès.

A més, la Fira també acollirà la celebració del sisè Ginteriors (Girona Interiorisme). En aquesta ocasió, les propostes giraran al voltant de la combinació entre sostenibilitat i tecnologia. Dins les activitats paral·leles de la Fira de Mostres també es farà, com ja ve essent habitual, una jornada agrària. Tindrà lloc el 30 d'octubre i portarà per títol Les noves tecnologies al servei de la productivitat agrícola. També se celebrarà, l'endemà, el Dia de l'Agent Comercial.