L'empresa propietària del Vol Gastronòmic calcula que les destrosses que va patir la infraestructura en els darrers mesos -des d'atacs amb pintura negra fins a l'enganxada de cartells electorals o el robatori de la il·luminació exterior- tindrà un cost de 15.000 euros. I, segons adverteixen, en tenen identificats els responsables, de manera que s'estan plantejant denunciar-los als jutjats.

L'estructura prefabricada del Vol es va retirar la darrera setmana de setembre, dos mesos més tard que els caduqués el permís. Això va generar crítiques entre alguns sectors de la ciutat (inclosa la CUP), que van mostrar el seu disgust amb el que consideraven un acte de favoritisme per part de l'Ajuntament, tot precintant el recinte i enganxant-hi cartells de la campanya electoral. Uns desconeguts, a més, van tacar el Vol amb pintura negra i, segons es queixen els propietaris, la il·luminació exterior va ser robada dues vegades.

Tot plegat ha causat uns desperfectes que, segons calculen, ascendeixen a 15.000 euros, ja que, entre altres coses, s'hauran de rascar les taques de pintura negra, repintar de blanc, lacar de nou i substituir els vidres, ja que la cola amb què es van enganxar els cartells és molt difícil d'eliminar, segons els propietaris.

L'empresa propietària es queixa perquè, segons diuen, han acceptat totes les crítiques i opinions sobre el Vol, però creuen que el vandalisme s'ha passat de la ratlla, perquè "ha actuat amb violència" i ha causat seriosos danys materials. "Tothom té dret a fer manifestacions de tot tipus, però no es pot utilitzar la violència per defensar les idees", assenyalen fonts de l'empresa propietària. En aquest sentit, asseguren que tenen imatges dels vàndals gravades amb càmeres, que saben perfectament qui són i que s'estan plantejant denunciar-los, per tal que paguin els danys.