Superar les 600 donacions. Aquest és el repte que s'ha proposat la 10a Marató de Donació de Sang de Girona que se celebrarà demà a la Casa de la Cultura, de deu del matí a dos quarts de tres del migdia i de dos quarts de quatre a nou del vespre.

"El 2015 és un any de reptes, per això caldria superar el rècord assolit el 2010 de més de 600 donacions" va subratllar ahir la regidora gironina de Salut i seguretat en el treball, Eva Palau, durant la presentació de la campanya "Donar sang et fa gran, comparteix la teva sang!". En l'edició passada es van aconseguir 487 participants.

Activitats lúdiques

La Marató organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), comptarà amb més lliteres i professionals per tal de fer més còmoda la donació i tindrà un espai infantil perquè els adults puguin deixar-hi els infants mentre són assistits. "Donar sang no ha de ser un trauma sinó una activitat festiva" va dir la regidora de Salut. Per aquest motiu, al llarg de tota la jornada es realitzaran activitats lúdiques diverses. A més, com a novetat, s'ha organitzat un concurs d'Instagram que anima els usuaris a penjar fotografies relacionades amb l'esdeveniment utilitzant el hashtag #maratosangirona2015.

D'altra banda, durant la presentació, el Dr. Joan Profitós, cap del BST, va fer una crida a les persones del grup 0- i A- (zero i A negatiu) perquè acudeixin a la Marató, ja que "són donants universals" i d'aquests grups concrets "estem fluixets de reserves". "L'hivern s'acosta i cal tenir la nevera plena" va destacar el Dr. Profitós.

Per a aquelles persones que no vulguin esperar, es pot reservar hora a través de la web www.donarsang.gencat.cat.