L'Ajuntament de Girona ha preparat una programació de Fires amb més de 200 activitats i una voluntat clara: seguir estenent la mà als barris i entitats per fer-los més partícips de la gran festa de la ciutat. Com a novetats d'enguany hi haurà una competició de rutlles al carrer de la Rutlla i es mostraran els quatre dels projectes guanyadors de les beques Kreas de l'Ajuntament. El dia de les Fires a 1 euro serà el dimarts 27 a partir de les cinc de la tarda i els beneficis del sopar popular, que tornarà a organitzar Restaurants del Cor, es destinaran als refugiats sirians que arribin a Girona. A més, per primera vegada el popular Corremosques entra dins la programació oficial de Fires.

Segons va explicar ahir la regidora Marta Madrenas, l'objectiu de l'Ajuntament és fer unes fires obertes, participatives i amb activitats per a tots els públics. Per això, una de les seves prioritats és implicar tots els barris, de manera que la cercavila inaugural del primer dia comptarà amb els gegants de Santa Eugènia i l'esquerra del Ter, així com els capgrossos d'arreu de la ciutat. A més, també es descentralitzaran activitats amb una castanyada a la plaça de Santa Eugènia, una actuació de circ a la frontissa i una "penjada" de mosques a Sant Narcís.

Pel que fa a les novetats, s'ha incorporat un nou escenari musical a la plaça Calvet i Rubalcaba i se celebrarà una cursa de rutlles al carrer de la Rutlla, on es farà també un taller d'elaboració de rutlles artesanes. A més, també s'estrenaran quatre projectes guardonats amb les beques Kreas de l'Ajuntament.

Igual que l'any passat, el dia de Sant Narcís s'oferirà un espectacle al carrer de gran format: Kremah, de la companyia Sarruga, que representarà la caça i l'intent d'ensinistrament d'uns dracs. Altres activitats que s'han anat incorporant amb èxit els darrers anys i que es mantenen són la pujada nocturna a Sant Miquel (30 d'octubre), la cursa d'andròmines pel riu Onyar (31 d'octubre) i el popular Corremosques (30 d'octubre), que enguany s'incorpora a la programació oficial després que els seus organitzadors hagin consensuat el recorregut amb l'Ajuntament.

D'altra banda, el dia 28 es farà el sopar popular i solidari a l'envelat de la plaça Miquel de Palol, que un any més anirà a càrrec de Restaurants del Cor. Els beneficis que se n'obtinguin serviran per comrpar aliments per als refugiats sirians que s'acullin a Girona.

D'altra banda, la comissió de la Copa també organitza diverses activitats, com ara vermuts a ritme de rock, un circuit d'aventura (24 d'octubre) i un espectacle amb els Diables, el dia 31.