La 22a edició del Firatast va arrencar ahir al Palau de Fires amb el ja habitual èxit d'assistència. En aquesta ocasió, les ostres són les protagonistes d'un certamen que comptarà amb més de 40 expositors que oferiran uns 300 tastets diferents.

Les ostres -de Peixos Puignau- s'ofereixen crues i a la brasa, fetes amb uns forns especials de l'empresa Mibrasa, i es poden maridar amb vi i cava. Amb el preu de l'entrada, de quinze euros, els visitants reben deu tiquets, amb els quals poden fer un àpat. D'altra banda, també hi ha una gran àrea de brasa on es pot tastar carn de vedella i botifarres. Per als celíacs, també hi ha una àrea de tastets sense gluten. A més, les propostes més tradicionals també hi són presents de la mà de les cuineres de Vilablareix, Sils i Salt.

Una altra de les novetats d'enguany és que se substitueixen els plats i coberts de cartró, d'un sol ús, per plats de porcellana i cristalleria de vidre, amb l'objectiu que les degustacions siguin el més saboroses possible.

Els visitants també poden veure una exposició d'un centenar de fotografies d'Instagramers de tot Catalunya, i poden aprendre com funciona aquesta xarxa social a través de cursos gratuïts.

Paral·lelament, també se celebra el saló de manualitats Interquilt, que ofereix més d'una quarentena d'estands comercials.