Endesa ha finalitzat recentment la renovació d'un centre de transformació al barri de Sant Pau, al qual ha dotat de les últimes tecnologies del sector. Segons ha informat la companyia, aquesta nova infraestructura garanteix una millor qualitat i continuïtat del subministrament elèctric.

Concretament, la reforma ha tingut lloc al carrer Rutlla i ha consistit a substituir les antigues cabines del centre de transformació per unes d'última generació que, segons Endesa, presenten molts avantatges respecte a les anteriors. Les noves cabines estan dotades d'elements de maniobra encapsulats en un gas de característiques especialment aïllants.

Els nous dispositius redueixen la necessitat de manteniment, ja que el gas incorporat s'autoregenera, a diferència de l'oli que pateix una descomposició gradual. Alhora, el material conté propietats dielèctriques, fet que impedeix una bona conducció de l'electricitat i disminueix el risc d'incidència, gràcies a la seva alta estabilitat tèrmica i química.

Amb aquesta intervenció, que ha suposat una inversió de 25.000 euros, s'augmenta la fiabilitat de la instal·lació i es disminueix el manteniment, fent-lo més senzill i segur per als operaris. En definitiva, volen "aconseguir una millora en la xarxa elèctrica" i "assegurar una òptima qualitat del servei" als clients de la zona.