La discoteca situada al número 14 del carrer Eiximenis va poder obrir ahir les seves portes malgrat les queixes dels veïns. Dijous a la nit, regidors, tècnics municipals i els habitants de la zona van anar a mesurar els sorolls del local, i el resultat va ser que es trobaven per sota dels màxims permesos. Per tant, tot correcte. Els veïns continuen preocupats pels sorolls i l'incivisme que es puguin produir de matinada, però el local s'ha compromès a tenir tres guardes de seguretat a la porta per evitar qualsevol tipus de molèstia.

Els veïns del carrer Eiximenis es van mobilitzar en contra l'obertura de la discoteca Salero, situada al número 14, on anteriorment ja hi havia hagut els locals Scarlett i Climaxss. En aquest sentit, es van queixar que es tractava d'una obertura il·legal, ja que fa més de dos anys i mig que es va clausurar l'últim local i consideraven que en aquest període havia caducat la llicència.

L'Ajuntament de Girona els va explicar que la discoteca té tots els permisos en regla, però va accedir a fer mesuraments de soroll per veure si la música supera o no el nombre de decibels permesos. Per això, dijous a la nit, els regidors Marta Madrenas i Eduard Berloso, acompanyats de tècnics municipals i una quinzena de veïns, van anar a mesurar el soroll de la discoteca. Segons ha explicat Berloso, primer van comprovar que, des del carrer, el soroll quedava molt ben aïllat, ja que no se sentia pràcticament res. A més, encara han d'arribar aïllants per als altaveus, que fins i tot reduiran més el volum de la música. Tot seguit, van pujar a alguns dels pisos que hi ha a sobre del local, per mesurar si allà se sobrepassava o no el límit de soroll. I una altra vegada, el resultat va ser negatiu.

Malgrat aquests resultats, els veïns temen els crits i sorolls que puguin causar els clients al carrer. Per tal d'evitar-ho, el local s'ha compromès a posar tres treballadors a la porta per sufocar possibles aldarulls, i a més assenyalen que majoritàriament no obriran els dijous, que és un dels dies més problemàtics perquè l'endemà els veïns han d'anar a treballar.