El periodista gironí Jordi Bosch i Molinet (Girona, 1959) oferirà el pregó de les Fires de Sant Narcís, el divendres, 23 d'octubre a les vuit del vespre. Bosch és en aquests moments president d'Endemol Shine Iberia i col·labora a Diari de Girona i RAC1. L'alcalde, Carles Puigdemont, que va anunciar ahir el pregoner via Twitter, creu que Bosch "és un gironí que des de totes les responsabilitats que ha ocupat ha treballat sempre per Girona i exerceix sempre de gironí".

Bosch té una àmplia trajectòria periodística dins i fora de Girona. Va començar a treballar als 16 anys tot col·laborant en mitjans com Los Sitios, l'Agència Efe, Gerona Deportiva, Ràdio Girona i Sport, entre altres. L'any 1984 es va traslladar a viure a Madrid, on va ser corresponsal del diari Avui, i ?l'any 1987 va ser nomenat director de Diari de Girona.

L'any 1991 va ser escollit conseller de Radiotelevisió Espanyola a proposta de CiU. A partir de l'any 1994 va ser secretari general de Televisió Espanyola (TVE), càrrec que va ocupar amb set directors generals diferents al llarg de dotze anys.

El 2005 es va incorporar al grup de producció Endemol com a adjunt a la presidència. El 2007 va esdevenir conseller delegat i el 2011 es va convertir en president del grup. A principis d'aquest 2015 es van agrupar els negocis televisius d'Endemol i la companyia Shine a Espanya i Portugal, de manera que va passar a ser president del grup Endemol Shine Iberia. Endemol és un grup líder en producció televisiva en àmbit nacional i internacional, i dues de les principals companyies que en formen part són catalanes: Gestmusic i Diagonal, que han estrenat ?gai?rebé 150 programes i d'on han sortit produccions com ara Operación Triunfo; Tu cara me suena; Ventdelplà; Amar en Tiempos Revueltos; Tú sí que vales; Isabel i Kubala, Moreno i Manchón. Altres companyies del grup són Zeppelintv i Shine.

Bosch, tanmateix, no s'ha desvinculat mai del periodisme, de manera que escriu setmanalment la secció "El Boulevard", a la contraportada del Diari de Girona, i participa en la tertúlia radiofònica d'El Món a RAC1.

Defensa gironina

A l'hora d'escollir-lo com a pregoner, Puigdemont ha valorat que, ja fos a Madrid o qualsevol altre lloc, Jordi Bosch ha exercit sempre com a gironí. "Tant en la seva presència als mitjans de comunicació com al capdavant d'una multinacional de la comunicació i l'entreteniment, Jordi Bosch sempre ha compatibilitzat les seves responsabilitats amb la defensa dels interessos de Girona", assenyala l'alcalde.

Aquesta és a tercera vegada que Puigdemont -periodista de professió- tria un professional de la comunicació per fer el pregó de Fires. L'any 2011 el va fer Martí Anglada, excap d'Internacional i excorresponsal de TV3, mentre que el 2012 va ser el torn de Rafael Nadal, exdirector d'El Periódico i actualment molt conegut per la seva vessant literària. L'any passat, en canvi, el pregó va anar a càrrec d'Astrid 21 i el cor Geriona.