L'Ajuntament de Girona està estudiant molt seriosament la possibilitat de fer pagar dos euros al dia per poder aparcar a la Copa, a la zona compresa entre el pont de Pedret i el de França. El regidor de Mobilitat, Joan Alcalà (CDC), ha explicat que l'objectiu és promoure la rotació dels vehicles estacionats, ja que actualment n'hi ha molts que s'hi queden de forma permanent i es fa molt difícil trobar-hi una plaça lliure. I quan n'apareix una, admet, els conductors pràcticament es "barallen" per arribar-hi primer, amb els consegüents problemes de circulació que això comporta.

L'equip de govern presentarà la proposta a la Taula de Mobilitat, i si aconsegueix el suport necessari ja s'inclourà aquesta tarifa a les ordenances fiscals de 2016. Alcalà assenyala que es tracta d'una tarifa "tova", de dos euros diaris, que serviria per convertir la Copa en un autèntic aparcament dissuasiu, ja que en aquests moments hi ha molta gent que hi deixa el vehicle durant dies i per tant es fa difícil trobar-hi lloc per aparcar. Per tal de poder arribar al centre de Girona, la tarifa inclouria també la Girocleta. A més, la zona de pagament estaria gestionada i vigilada, si pot ser, per una empresa del tercer sector.

Alcalà afirma que aquesta mesura no té voluntat de recaptar, sinó d'oferir més possibilitats d'aparcament a la ciutadania, especialment aquells que vénen a treballar a la ciutat. El regidor considera que dos euros diaris són una tarifa prou assumible perquè no s'hagi d'oferir un preu especial per als empadronats a la ciutat, de manera que seria una tarifa universal. En aquest sentit, assegura que l'Ajuntament no té cap intenció de competir amb els aparcaments privats que hi ha a la zona.

Canvis en els aparcaments

Des de l'anterior mandat, el govern de Convergència ha anat fent una profunda remodelació de l'aparcament a la ciutat de Girona. Per una banda, ha creat noves zones blaves (per exemple, a sota del viaducte del tren, al carrer Bonastruc de Porta) i verdes (a les Pedreres i la Devesa-Güell), mentre que ha creat aparcaments dissuasius a l'entrada sud de la ciutat, al carrer de Barcelona, i a Can Gibert del Pla.

D'altra banda, el pla de xoc que CDC i ERC-MES han pactat per a la Devesa també preveu l'eliminació de 150 places d'aparcament dins del parc, tal com fa temps que demanen els veïns.