L'Ajuntament de Girona ha creat una pàgina web on informa de les accions que s'estan portant a terme per ajudar davant la situació d'emergència dels refugiats que intenten creuar el Mediterrani. En aquest espai es poden trobar dades de com s'està treballant des de l'Ajuntament, què és el dret d'asil o com pot ajudar la ciutadania des de l'àmbit personal. Paral·lelament, el consistori ha activat diferents serveis municipals per tal de donar resposta als refugiats que arribaran i que tindran necessitats d'habitatge, alimentació, escolarització i inserció laboral i social.

El regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, afirma que la voluntat de l'Ajuntament és "establir una postura comuna per gestionar una acollida de qualitat als refugiats que arribin als municipis gironins", i per això estan treballant de forma coordinada amb diverses institucions i entitats.

D'altra banda, el consistori aportarà 10.000 euros en concepte d'ajuda humanitària d'emergència. Aquest ajut està destinat a garantir la higiene, l'alimentació, la salut i la seguretat de les persones que es troben en ruta, fugint dels conflictes armats que viuen els seus països.