Els Jardins de la Mercè acolliran demà la presentació de l'IgersMap de Girona, el primer mapa del món creat per i per a instagramers. El plànol recull els punts més atractius de la ciutat a ulls dels usuaris d'aquesta xarxa social.

D'aquesta manera, Girona és una de les sis primeres ciutats de l'Estat que recull en un mapa els punts que tenen més interès per als usuaris d'Instagram. Es tracta d'un projecte col·laboratiu que pretén mostrar les ciutats des del punt de vista dels instagramers locals, que, responent a la pregunta "On portaries un amic instagramer que vistés la ciutat per fer fotos de 10?", han pogut enviar un màxim de cinc imatges dels seus punts preferits.

En el cas de Girona s'han recollit 166 localitzacions, repartides entre punts populars -és a dir, que tenen més de deu fotos- i punts per descobrir. En total s'han recaptat 482 fotografies, que corresponen a 113 instagramers participants. Els punts més populars són el pont de les Peixateries Velles, la Catedral, la Muralla, el parc de la Devesa, el passeig de Canalejas, la plaça Catalunya, la plaça Independència, el pont d'en Gómez, el pont de Pedra i el pont de Sant Agustí, entre altres.