L'Ajuntament de Girona licita per 339.832,09 euros la primera fase de la reforma de la plaça Josep Pallach, una obra llargament reivindicada per l'associació de veïns de l'Eixample, amb qui s'ha consensuat. Segons ha explicat la regidora d'Urbanisme, Marta Madrenas, els treballs començaran a principis d'any.

La plaça Josep Pallach es troba situada entre els carrers Migdia, Creu, Joan Maragall i Maluquer Salvador. Ja fa temps que els veïns es queixen perquè l'aparcament subterrani pateix filtracions d'aigua per culpa del paviment, i en demanen una solució. Aprofitant que s'ha de fer aquesta reparació, l'Ajuntament ha apostat per fer una remodelació més profunda de la plaça.

Aquesta primera fase de l'obra, segons Madrenas, serà la més important, ja que es millorarà la impermebealització per acabar amb les filtracions i es renovaran els paviments, tot millorant-ne l'acabat i fent-lo més amable. A més, es repararà el recobriment de formigó del sostre de l'aparcament soterrani per tal de protegir-lo.

D'altra banda, s'ordenaran els accessos de vianants i de trànsit rodat, ja que s'instal·larà una pilona per regular l'entrada. Malgrat que inicialment els veïns demanaven que s'eliminés la zona de càrrega i descàrrega, al final es mantindrà però amb una reorganització per causar el mínim de molèsties. Finalment, es millorarà la il·luminació i se substituirà part del mobiliari urbà, inclosos bancs, papereres i els jocs infantils.

Més endavant, en una segona fase, es debatrà amb els veïns si s'adequa un espai polivalent per a fer-hi diferents tipus d'activitats, tal com s'ha plantejat en diverses ocasions. L'objectiu final és fer una plaça més amable i peatonal, oberta a les activitats dels veïns i que convidi a passejar-s'hi.

El termini per a presentar ofertes s'acaba el 2 de novembre, i Madrenas calcula que a finals d'any podrien adjudicar-se els treballs, de manera que les obres s'iniciarien a principis de 2016 i tindrien una durada de sis mesos. La responsable d'Urbanisme assenyala que es tracta d'un projecte que compta amb el vistiplau dels veïns, tant pel que fa a contingut com de terminis.