El PSC de Girona exigeix a l'equip de govern una "reacció urgent" per a les famílies que no poden comprar material escolar i llibres de text en aquest principi de curs. La portaveu socialista, Sílvia Paneque, va assenyalar ahir que a la ciutat hi ha infants i joves que no poden tenir una dieta alimentària bàsica i tampoc el material necessari per poder seguir la seva educació, una situació que considera "absolutament vergonyosa". Paneque va lamentar que CDC i ERC rebutgessin en el darrer ple una moció per tal de pal·liar la situació.

Panque va criticar que no es pugui conèixer el nombre exacte d'alumnes de l'escola infantil, primària i secundària que tenen aquestes mancances bàsiques, "perquè malgrat que l'any passat la situació va ser la mateixa, ningú s'ha encarregat de saber quin és el diagnòstic de la situació per tal de poder aplicar solucions". Per això, els socialistes gironins reclamen a l'equip de govern que porti a terme un estudi sobre la renda familiar de tots els alumnes, per tal d'establir quantes criatures estan patint aquest problema per tal de poder-lo afrontar.

Segons els càlculs del PSC, fets en base a un informe de la Fundació Adsis, a la ciutat de Girona podria haver-hi entre 2.000 i 3.000 infants de famílies amb dificultats econòmiques per fer front a les despeses escolars.

D'altra banda, la cap de files socialista també va denunciar que a Girona s'han denegat el 58% de les beques menjador de primària, fet que comporta que prop de 700 infants no tinguin alimentació bàsica aquest curs a Girona. Segons calcula, a la ciutat de Girona hi ha uns 2.500 alumnes que podrien necessitar ajudes en aquest sentit, ja que la despesa mitjana d'una família en aquest àmbit supera els 100 euros.