Girona acull demà la 53a edició de la Festa del Pedal, organitzada pel GEiEG i que enllaçarà Bescanó, Sant Gregori i Girona. El lloc de sortida serà les nou del matí a la plaça Catalunya de Girona i l'arribada cap a la una del migdia al complex esportiu del GEiEG a Palau. A la jornada hi podran participar també els membres de l'Àrea Adaptada, i tindrà un caire solidari amb les persones amb mobilitat reduïda amb un recorregut planer perquè hi pugui participar tothom. En aquesta edició, "Válida sin barreras" s'estrena com a patrocinador. Després de la festa, es farà un dinar conjunt a les instal·lacions del GEiEG a Palau.

L'objectiu del GEiEG és que els participants puguin gaudir en família d'una sortida en bici, amb bona companyia i passant una estona agradable. El president de l'entitat, Francesc Cayuela, assenyala que cada cop hi ha més gironins que utilitzen la bici per anar a treballar, a fer esport i per lleure, i creu que "això és bo per a tots".

Després d'haver fer mig recorregut, a la zona esportiva de Sant Gregori es durà a terme una aturada per esmorzar i recuperar-se. Després només quedarà circular per traçat del carril bici que uneix Sant Gregori amb Girona per finalitzar el recorregut.