La comissió d'Urbanisme de Girona, reunida ahir a Santa Coloma de Farners, va aprovar definitivament el trasllat de la Clínica Girona a la carretera de Barcelona, després de constatar que el projecte de construcció no requeria cap més modificació. Així ho va confirmar el director general d'Urbanisme, Agustí Serra, que va explicar que a banda de "qüestions menors" de documentació, la comissió aprova el projecte, al qual el consistori gironí ja va donar llum verd en el ple celebrat el mes de juliol passat.

Clínica Girona ja té fet el pla funcional del nou centre i per tant ja pot començar a aixecar l'edifici, de 26.000 metres quadrats. Abans, però, l'Ajuntament haurà d'atorgar el permís d'obres. Aquest serà l'últim pas perquè els promotors puguin començar a aixecar l'edifici.

Entrada sud de la ciutat

Fa dotze anys Clínica Girona va comprar uns terrenys a Fornells de la Selva per fer-hi un nou edifici. Finalment, però, va canviar d'opinió i va optar per quedar-se a Girona. Per això, fa més d'un any que l'Ajuntament es va posar a treballar per buscar la fórmula que fes possible aquesta opció. La voluntat de la clínica privada era traslladar-se del centre de la ciutat a una parcel·la de 22.000 metres quadrats a la carretera de Barcelona, amb la intenció d'inaugurar el nou edifici el 2018. La zona que ocuparà la nova clínica es troba a l'entrada sud de la ciutat i està situada a l'espai on antigament hi havia les naus de la Citroën -ja enderrocades per una intervenció subsidiària de l'Ajuntament- i altres espais industrials que ara estan abandonats i degradats. L'edifici plantejat farà entre quatre i cinc plantes i estarà a més de vint metres de les vies del tren convencional.

A canvi del trasllat, es farà una requalificació dels usos de l'actual clínica -situada al carrer Joan Maragall- per permetre-hi usos comercials, hotelers i d'oficines. A més, Clínica Girona cedirà 200 metres quadrats al col·legi Verd perquè pugui ampliar el pati. L'operació es completa amb la cessió d'una finca de 19.700 metres quadrats a l'Avellaneda -anomenada el bosc de la Pabordia i sobre la qual la clínica tenia opció de compra- i que cedirà al consistori municipal per destinar-la a zona verda.

Clínica Girona és una empresa sanitària privada fundada l'any 1934 integrada a la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP). Es calcula que el projecte del nou edifici costarà uns 50 milions d'euros.