La convocatòria dels premis Fundació Princesa de Girona 2016 es mantindrà oberta fins al proper 30 de novembre, data límit perquè totes les persones interessades puguin presentar la seva candidatura a través de la pàgina web de la Fundació. El lliurament dels guardons tindrà lloc a Girona a finals del mes de juny.

Aquesta és ja la setena edició dels guardons, que es convoquen amb l'objectiu de promoure i fomentar la iniciativa i l'esforç dels joves d'entre 16 i 35 anys en diferents àmbits: la recerca científica, la creativitat artística, la solidaritat i el desenvolupament del talent. Segons l'organització, els candidats han de demostrar "inquietud" per "construir un món més just en un entorn globalitzat", així com tenir la capacitat d'assumir riscos. En paraules de la directora, Mònica Margarit, "es premien joves normals que fan coses extraordinàries i que, d'una manera creativa, poden generar canvis en la societat".

Els Premis concedeixen cinc guardons: quatre d'individuals a joves que han desenvolupat projecte o negoci que hagin produït canvis positius en la societat; i un cinquè a una entitat que treballi a favor dels joves.