L'Ajuntament de Girona intenta assegurar-se que la sanció que imposi al Vol Gastronòmic vagi a missa. Aquest és l'argument per la tardança a fer pública la multa que rebran els propietaris de l'antic local de restauració. Tot i que ja fa pràcticament tres mesos que l'estructura està a la via pública sense permís municipal, l'Ajuntament encara estudia quina ha de ser la quantitat econòmica de la multa.

L'assessoria jurídica està analitzant totes les casuístiques per tal que un cop dicti la sanció, per mitjà d'un decret d'alcaldia, els responsables de l'estructura no puguin trobar algun forat legal que els permeti acabar sense sanció quan presentin al·legacions en ser multa. La sanció anirà acompanyada d'un argumentari normatiu perquè el amos no esquivin la quantitat a pagar.

Hi haurà sanció segur. Tot i això, si finalment l'estructura s'acaba retirant l'import serà més baix que si deixen la infraestructura al carrer perquè l'incompliment serà menor.

Els propietaris de l'equipament situat al carrer Santa Clara han admès que no han actuat adequadament, en gran part perquè han estat mal assessorats i perquè la gestió del negoci no ha estat la que s'esperaven. Han indicat ?també que han topat amb diferents inconvenients per poder contractar, als mateixos dies, una vintena de treballadors de diferents empreses per poder treure l'estructura que té un pes d'unes vint tones i una llargada d'uns vint metres. Molts són els operaris que es necessiten pel executar el desmuntatge: enginyers, arquitectes, lampistes, paletes i gruistes, entre altres.

D'altra banda, ahir cap a les cinc de la tarda es van poder veure diferents responsables que s'han d'encarregar del trasllat de la infraestructura, un element de vint tones de pes que caldrà desenganxar amb una grua i posteriorment amb un camió. L'operatiu començarà dilluns amb tasques de desmuntatge del balcó i la passarel·la, seguirà dimarts amb el trasllat i acabarà dimecres amb la reposició dels elements malmesos de la via pública.