El ple municipal de Salt va aprovar una moció de suport a l'acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània. El text estava consensuat per ERC, el PSC, IPS-CUP i Canviem Salt i va rebre també el suport del grup municipal de CiU i del regidor de Ciutadans. En canvi, els dos representants de PxC van votar-hi en contra hi van acusar la resta de formacions de ser uns «irresponsables» pel fet que es proposa facilitar-los l'empadronament , revisar els plans d'acollida municipal per incorporar la figura de l'«asil» i definir quin suport pot oferir el municipi per acollir a les persones refugiades. Al seu parer, actiualment hi ha massa immigrants.

El document inclou la creació un cens de famílies que s'ofereixin voluntàries a acollir refugiats, facilitar el suport administratiu als diferents tràmits de caire municipal que s'hagin de fer i fer-ne difusió per tal que les famílies que vulguin acollir o col·laborar es puguin dirigir a l'Ajuntament.

Altre acords són el treball de sensibilització a la població sobre la realitat de les persones refugiades i la dinamització de la xarxa local solidària. També endegar i garantir polítiques municipals de cooperació per al desenvolupament amb vocació transformadora, així com acollir-se a la campanya del fons Català de cooperació al desenvolupament en suport a l'acollida de població refugiada en trànsit.