L'equip de govern de Salt va anunciar ahir que cedirà les entrades de la programació de Temporada Alta i de la Mirona que pertoquen a l'Ajuntament a un programa pel qual se'n beneficiaran els estudiants dels instituts i cicles formatius de la vila.

El projecte sota el nom de «Motiva't per la Cultura» començarà a l'octubre. L'alcalde de Salt, Jordi Viñas (ERC), va explicar ahir que «els regidors ens podem pagar perfectament les entrades i el càrrec no té perquè tenir cap privilegi». Va destacar que la decisió respon també a «una nova manera de governar». El batlle va explicar que s'ha s'ha comentat aquest projecte als promotors de Temporada Alta i de la Mirona i que ambdós s'han mostrat oberts a ampliar el paquet d'entrades quan sigui possible.

La cessió d'entrades als tres instituts del municipi (Vallvera, Salvador Sunyer i Salvador Espriu) i a alumnes de cicles formatius servirà com a «premi» a la conducta dels estudiants, segons va explicar la regidora d'Educació i Joventut, Núria Tió (ERC). La gestió del repartiment de les entrades anirà a càrrec dels propis centres educatius que es basaran en els criteris d'«esforç, dedicació excel·lència» a l'hora de seleccionar quins alumnes tindran les entrades.

Fins ara l'Ajuntament disposava de quatre entrades de cada espectacle de Temporada Alta i de deu invitacions en el cas dels concerts a La Mirona. En total, seran seixanta entrades d'espectacles teatrals i una trentena per a concerts a la sala la Mirona. La regidora d'Educació, Eva Rigau (IPS-CUP), va explicar que han parlat amb els responsables de Temporada alta (Salvador Sunyer) i de la Mirona (Quim Marcé) per seleccionar adequadament en quins espectacles i concerts era més adient que es destinessin als estudiants. Rigau va explicar que estan treballant també perquè hi hagi grups d'estudiants puguin assistir a assajos oberts o per organitzar xerrades amb actors principals. Rigau també va admetre que les entrades de Temporada Alta són a un preu «elevat» per part de la població i que els espectadors que solen assistir a les representacions són molt «coneixedors» del que van a veure. Amb el projecte «Motiva't per la Cultura» es facilita l'accés al teatre al joven i pot servir per crear «un nou públic».

Girona no segueix

En el darrer ple celebrat a l'Ajuntament de Girona, el regidor de la CUP Lluc Salellas va qüestionar que els regidors hagin de tenir entrades de Temporada Alta. L'alcalde, Carles Puidemont (CiU), va assegurar que la tasca de representants municipal comporta un seguit d'activitats i que algunes poden ser més agradables que altres. Va destacar que cal representacó institucional i que les entrades també serveixen perquè els regidors puguin cotrolar i saber què és Temporada Alta. A la Diputació, el mateix Lluc Salellas també va posar en qüestió com es feia el repartiment d'entrades que l'ens provincipal rep per als espectacles de Cap Roig.

D'altra banda, la regidora Núria Tió va assenyalar que també hi haurà entrades cedides per a mares i pares de nens de P3 pel concert per a nadons que s'ha previst a la Mirona.