Malestar entre els veïns del barri de Mas Ramada a Girona perquè algú ha trencat gran part de la tanca del parc infantil dues vegades en tan sols un mes. El parc es va construir fa dos anys al carrer dels Germans Lumière, al costat del cap de Vila-roja. La inversió ha estat de 23.376 euros i al seu entorn s'hi van posar les tanques de fusta, que són les que han quedat trencades en diverses ocasions.

L'objectiu d'aquestes tanques és el d'augmentar la seguretat dels usuaris. Per exemple, si algú juga a pilota i aquesta surt de la zona, és més difícil que un nen surti corrent darrere d'aquesta pilota sense mirar als costats amb el perill que pot comportar si hi ha una carretera a prop.

També és més improbable que hi pugui entrar un gos a fer les necessitats. En aquells moments, l'actuació es va considerar com una mesura per mantenir la qualitat a l'espai públic i com a ganrant de la igualtat entre barris de la ciutat.

Més vigilància

En una de les ocasions la trencadissa va ser molt important, fins al punt que es van trencar més d'una vintena de fustes. Els residents estan cansats dels actes de vandalisme al barri i també en aquest punt i fa anys que reclamen més vigilància al sector perquè aquests fets no tornin a succeir.

Sospiten, a més a més, que les bretolades les fan persones que no són del barri de Mas Ramada. També recorden que el parc es va construir amb diners públics i que cada reposició torna a costar diners de tots.

La zona de jocs infantils al barri de Mas Ramada es va col·locar fa just dos anys, en una actuació municipal on es va intervenir en altres quatre punts. A més a més del que està situat al carrer dels Germans Lumière en aquella època es van renovar els que hi ha al carrer Josep Viader, al barri Devesa- Güell (amb una inversió de 10.259 euros); els de la plaça de Fra Ignasi Barnoya i Oms, a l'Eixample (2.039 euros), i els del carrer de Josep Maria Prat i Roca amb el carrer del Cervino, a Taialà (8.591 euros). A més a més, es van renovar els jocs dels jardins de Pedret (13.802 euros). A la ciutat de Girona hi ha un total de 116 zones de joc i sis parcs saludables repartits en diferents punts del terme municipal.

Al barri de Mas Ramada, justament al costat del parc infantil esmentat, també s'hi van construir quatre pistes de petanca, després que fos una reivindicació històrica dels veïns. La construcció de les pistes de petanca va suposar fer una escullera amb pedra rocalla per anivellar el terreny i s'hi va instal·lar enllumenat públic. El cost de construcció d'aquest espai va ser d'uns 5.000 euros.