Jornada de recreació històrica al Barri Vell de Girona, amb la denominada Festa dels setges napoleònics que serveix per reviure el brutal setge que va patir la ciutat l'any 1809, i que va valer el títol de "Ciutat Immortal" a la capital gironina.

Uns 130 recreadors van rememorar, ahir a la tarda, el denominat Gran Dia de Girona, quan les tropes franceses van poder entrar en la ciutat des de la Caserna dels Alemanys i contra tot pronòstic van ser rebutjades pels defensors de Girona a partir de la plaça dels Apòstols. Les recreacions dels combats van transcórrer pels carrers del casc antic. Les escenes es van centrar a la plaça Sant Domènec, el portal de Sant Cristòfol, Torre Gironella, els jardins dels Alemanys i la plaça dels Apòstols.

A la banda defensora hi havia fusellers del Regiment Ultònia, combatents del Primer Terç de Miquelets de Girona, heroïnes de Santa Bàrbara, integrants de la milícia Urbana de Tarragona i fusellers dels Voluntarios de Aragón. A la part atacant s'hi distingien els bersaglieri bresciani, infanteria de la línia francesa, infanteria lleugera francesa i hússars francesos.

Els organitzadors, l'Associació Girona 1809 - amics de la Girona Napoleònica van convidar per a aquest cap de setmana de recreacions a grups vinguts de València i l'Aragó i així com d'Itàlia, França i Suïssa. Com en els darrers anys, es va poder veure artilleria i cavalleria.

Altres activitats

Durant el matí, totes les tropes participants van desfilar per Girona des de la plaça Independència, en un itinerari per diferents carrers que va tornar al migdia a la mateixa plaça. També hi va haver demostracions de jocs de taula de les guerres napoleòniques i representacions teatrals al carrer sobre els setges a càrrec de l'associació cultural Pocapena.som.

La festa segueix avui amb l'obertura del campament napoleònic a les ribes del Ter i la recració d'una batalla al mateix indret.