L'Associació d'Hostaleria de Girona preveu aprofitar l'interès de molta gent per cone"xer els diferents espais que han servit d'escenaris del rodatge de Joc de trons per muntar visites guiades per Girona 10. La intenció, segons ha explicat el president, Josep Carreras, és organitzar visites guiades amb l'Associació de Guies de Girona per mostrar i explicar la història i els detalls dels diferents espais oberts i els interiors dels edificis que la productora HBO ha trobat ideals per a la seva gravació. L'Associació ja va organitzar l'any passat unes visites nocturnes a la Catedral que van superar totes les expectatives.

De fet ja s'han rebut trucades, per exemple d'Anglaterra, amb gent interessada en packs que inclo?guin l'allotjament a la ciutat i una visita guiada als encants de la Girona patrimonial. A Sevilla, per ?exemple, les visites guiades a espais on es va gravar part de la cinquena temporada han tingut molt d'èxit.

Els hotelers esperen que l'impacte de la filmació de la sèrie sigui molt important, tal com ha succeït en altres ciutats europees. Durant aquests dies de rodatge, han notat un «lleuger augment» de pernoctacions. Algunes eren extres, altres treballadors i també han pogut veure fans (que preguntaven per espais o anaven amb evidències de ser-ho a la roba) que intentaven veure alguna escena per saber el desenvolupament de la sisena teporada.